Microplante

Broccoli

În comparație cu planta matură, microplantele de broccoli conțin de 10 ori mai mult sulforafan – compus care neutralizează toxinele din organism și protejează ADN-ul nostru de cancer, degradare celulară și boli neurodegenerative. Microplantele de broccoli au un gust ușor dulce-picant.

Îmbunătățesc funcția ficatului

Antioxidant puternic pentru organism

Conținut bogat de vitamine (A, C, E, K)

Mazăre

Microplantele de mazăre au un nivel de nutrienți mai mare față de planta matură, dar și un conținut ridicat de vitamine (A, C, complexul de vitamine B), calciu, minerale și fier. Microplantele de mazăre au un gust proaspăt, fibros.

Ajută la regenerarea celulară

Reglează tranzitul intestinal

Ajută la prevenirea anemiei

Ridiche purpurie

Microplanta de ridiche purpurie este bogată în nutrienți și antioxidanți și are gustul ridichii proaspete, vara.

Menține tensiunea arterială în parametri normali

Îmbunătățește sistemul imunitar

Suport pentru un sistem digestiv sănătos

Ridiche Rose

Ridichea Rose are un conținut bogat în antioxidanți, fiind cunoscută și întrebuințată de secole pentru proprietățile sale sedative și de eliminare a toxinelor din sânge. Frunzele conțin de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina de ridiche, fiind o sursă excelentă de calciu. Gust intens, mult mai picant decât ridichea purpurie.

Menține tensiunea arterială în parametri normali

Îmbunătățește sistemul imunitar

Suport pentru un sistem digestiv sănătos

Floarea soarelui

Microplantele de floarea soarelui sunt preferate de copii datorită gustului intens de semințe crude. Sunt delicioase în salate, sandvișuri sau smoothie-uri.

Stimulează fertilitatea datorită conținutului bogat de zinc

Ajută la întărirea sistemului osos, muscular și nervos

Conțin acid folic, benefic în dezvoltarea tubului neuronal al copiilor (în timpul sarcinii)

Amaranth

Microplantele de amaranth au un conținut proteic mai mare decât orezul. Gustul este ușor dulceag, asemănător cu cel al nucilor. Culoarea roșu aprins le plasează în topul elementelor de decor preferate de către bucătari.

Nu conțin gluten

Sursă excelentă de proteine

Proprietăți antiinflamatoare

Muștar

Microplantele de muștar au o textură delicată, crocantă, gust ușor picant. Sunt bogate în nutrienți, antioxidanți, fibre și vitamine (A, C, E și K). Microplantele de muștar stimulează creșterea sănătoasă a părului.

Ajută în lupta cu diabetul zaharat

Ajută la ameliorarea congestiei și la curățarea sinusurilor

Îmbunătățesc sistemul imunitar, deoarece conțin vitamina C

Fasole mung

Deși are un gust neutru, fasolea mung este bogată în proteine esențiale, fibre și o multitudine de vitamine, mai ales din gama B. Poate fi folosită în salate sau smoothieuri.

Bogate în vitamine și minerale, sursă de proteine pe bază de plante

Conțin mulți antioxidanți sănătoși

Pot reduce colesterolul „rău”

Busuioc

Microplantele de busuioc sunt o sursă importantă de antioxidanți și vitamine având un gust proaspăt, aromat și ușor dulceag.

Ajută la prevenerirea deteriorării oxidative a celulelor

Îmbunătățesc circulația sângelui

Efecte antiinflamatorii

Linte

Microplantele de linte sunt bogate în proteine, fibre și vitamine, consumul acestora având un efect benefic asupra sistemului digestiv. Gust neutru de linte verde.

Sunt ușor de digerat și au un conținut nutrițional crescut

Ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge

Stimulează metabolismul și ajută la reducerea constipației

Ridiche Daikon

Microplantele de ridiche Daikon sunt bogate în vitamine și minerale. Au un gust ușor picant.

Ajută la întărirea sistemului osos

Reduc aciditatea gastrică și, ulterior, pot preveni ulcerul

Cantitate mică de oxalați, care împiedică absorbția completă a calciului